Zo, dat was de teambuilding. En nu?

De teambuilding is (bijna) achter de rug. Maar wat doe je nu best na jouw teamuitstap, om het succes van je teambuilding te verlengen?

Een tijdje geleden hebben jullie beslist om te werken aan de teamsfeer in het bedrijf. Misschien komt de teambuilding er nog aan, of misschien heeft die al plaats gevonden. Maar hoe zit het eigenlijk met de nazorg van je teambuilding? Wij geven je drie tips om je teambuilding met succes af te ronden!

1. Meet en evalueer

Wanneer je een teambuildingsactiviteit hebt gehad, dan moet deze natuurlijk ook geëvalueerd worden.
Je meet in welke mate je activiteit succes had bij de deelnemers of niet. Dit zorgt voor voldoende feedback voor een eventueel volgende activiteit. Deze feedback kan je dan ook het best zo snel mogelijk na de activiteit vragen. Zo kan je kort op de bal spelen en weten de deelnemers ook waaraan ze zich zullen mogen verwachten.

2. Gooi de teambuilding niet in de vergeetput

Hier gaan heel wat bedrijven in de fout. Ongeveer een week na de teambuilding, is iedereen de bedrijfsuitstap al vergeten. Neem foto’s, video’s, … Zo kunnen je teamleden het positieve gevoel dat ze toen ervaren hebben terug ophalen door dit te herbekijken.

teambuilding nazorg

3. Maak alvast nieuwe plannen

Geef je medewerkers iets om opnieuw naar uit te kijken. Organiseer een brainstorm voor de volgende teambuilding, stuur een mailtje naar je collega’s voor de organisatie van een nieuwe bedrijfsuitstap of kies alvast een datum voor de volgende teambuilding. Wedden dat dit positief onthaald zal worden bij je team?

Wil je meer tips om van je teambuilding een succes te maken? Download dan meteen onze gratis checklist voor jouw teambuilding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *