Waarom jij je teambuilding nu moet organiseren

Wist je dat bijna 40% van de Belgische werknemers geen plezier uit zijn of haar werk haalt? Laat een teambuilding de werksfeer opkrikken!

Als er één ding jouw onderneming maakt of kraakt, dan is het wel de samenwerking binnen je team. Maar, wist je dat bijna 40% van de Belgische medewerkers niet tevreden is over de werksfeer in zijn of haar omgeving? Ontdek hoe een goeie teambuilding de tevredenheid én productiviteit van je team naar omhoog kunnen helpen.

Leer je teamgenoten kennen in een losse sfeer
De naam doet het al vermoeden: een teambuilding zorgt ervoor dat je collega’s bouwen aan je team. Ze kennen elkaar al heel goed van op het bureau, maar wat zou er gebeuren als iemand die zelden iets zegt plots in de schijnwerpers staat? Of wanneer je teamleden samen aan tafel zitten, zonder cijfers, targets en werkuren?

teambuildings

Ontdek verborgen kwaliteiten
Eén ding is zeker: tijdens een teambuilding worden je teamleden heel vaak uit hun comfortzone geduwd. Ze moeten zich inleven in onbekende situaties, gaan op zoek naar nieuwe oplossingen én moeten samenwerken om één doel te bereiken. Misschien is iemand van het archief wel een top-DJ, of blijkt je marketingcollega een kei in escape rooms. Tijdens een teambuilding leggen mensen hun verborgen talenten bloot. En wie weet waar je die in de toekomst nog voor kan gebruiken!

 

Eén team op dezelfde lijn
Tijdens een teambuilding draait het niet om individuen of functies. Alles draait om jouw team. Samen werken jullie naar dezelfde doelen. Er bestaan geen bazen, geen werknemers of geen secretaresses tijdens de losse sfeer van een bedrijfsuitstap. Collega’s zien elkaar als vrienden én werken samen op hetzelfde niveau. En daar wordt een werkgever alleen maar bereikbaarder van!

Begin te bouwen aan je team

Heb je zin om de vertrouwensband binnen je team weer op te krikken? Of wil je de productiviteit in je onderneming boosten? Blader zeker door de verschillende teambuildingactiviteiten!

teambuilding

1 reactie

  1. Pingback:Zo wordt jouw teambuilding gegarandeerd een succes | Teambuilding Organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *