Tips voor een geweldige teambuilding

Het is weer zo ver: je gaat een teambuilding organiseren. Het wordt een dag waar je met het volledige team naar uit kijkt, waar je geen gezucht hoort en waar iedereen ten volle van kan genieten. Maar... Hoe maak je die dag nu eigenlijk onvergetelijk?

1. Doe iets waar het ganse team naar uitkijkt
Zijn jouw teamleden stuk voor stuk gepassioneerd door koken? Dan zou een dansworkshop een gemiste kans zijn.  Bestaat je team eerder uit adrenalinejunkies, die constant op zoek zijn naar een kick? Dan scoor je gegarandeerd met een actieve teambuilding. Ga op zoek naar de noden van je team, en speel hier actief op in bij de keuze van je activiteit. Je zal zien dat je activiteit pas zal slagen, wanneer je iedereen meekrijgt.

2. Denk na over het doel van je teambuilding
Er zijn verschillende redenen om een teambuilding te organiseren. Misschien hebben jullie iets te vieren, heerst er wrevel in je team, of misschien is het gewoon het resultaat van jarenlange traditie. Het is heel belangrijk om het doel constant in het achterhoofd te houden.

teambuilding-doel

Ga dus zeker en vast op zoek naar een (bedrijfs)doel dat de teambuilding kan ondersteunen. Denk na over de verbeteringen in je bedrijf, en zorg er ook voor dat die verbeteringen meet- en haalbaar zijn..

3. Een gewone uitstap is ook goed
Een actieve teambuilding kan ontzettend leuk zijn, maar dat betekent niet dat die bijdraagt aan je doelstellingen. Misschien kan een workshop of een indoor teamuitstap zorgen voor de juiste impact. Zorg ervoor dat je collega’s echt iets hebben aan elkaar, en dat ze mekaar beter leren appreciëren.

team

Tegelijkertijd kan een simpele teambuilding er ook voor zorgen dat iedereen kan en wil deelnemen. Door een mix van fysieke, creatieve en intellectuele concepten te zoeken, kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen.

Ben je nog op zoek naar een geweldige uitstap met je team? Laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *