Beter samenwerken? Dan zijn deze teambuildings ideaal!

Hangt er een gespannen sfeer binnen jouw team? Dan wordt het tijd om eens te werken aan de groepssfeer. En hoe kan dat beter dan met een teambuilding?

Als je de gespannen sfeer in je bedrijf wil wegwerken, kan je allerhande dingen proberen. Laat een coach komen praten, zorg ervoor dat je teamleden met elkaar in dialoog gaan, motiveer enkele teamleden, of… organiseer een teambuilding waar beter samenwerken centraal staat!

beter-samenwerken-teambuilding

Beter samenwerken door eender welke teambuilding?

Als je denkt dat iedere teambuilding de sfeer binnen je team zal verbeteren, dan heb je het (jammer genoeg) mis. Een teambuilding is immers geen wondermiddel dat alle problemen kan oplossen. Toch zijn er enkele activiteiten die ideaal zijn om beter samen te werken, en de gespannen sfeer weghalen. Denk maar aan deze drie activiteiten:

1. Sluit ze allemaal samen op

Het klinkt misschien gek, maar je teamleden met z’n allen opsluiten in één ruimte kan een heel positief effect hebben. Teamleden moeten immers écht samenwerken om naar buiten te kunnen. Werken ze niet samen, dan is vastzitten met elkaar de enige optie. Steek alle collega’s dus met z’n allen in een escape room. Wedden dat ze als team naar buiten komen?

beter-samenwerken-teambuilding

2. Stuur ze de oorlog in

Als de oorlog plots aanbreekt, is het aangeraden om je strijdmakkers goed te kennen. Laat je teamleden een fort in opperste staat van paraatheid brengen. Begin ze te bewapenen, te trainen, laat hen strategieën uittekenen… zodat ze samen als één team ten strijde kunnen trekken in Fort Napoleon!

3. Zorg voor een ontspannen sfeer in je bedrijf

Het klinkt misschien gemakkelijker dan gezegd, maar waarom zorg je niet gewoon voor een relaxte sfeer in je bedrijf? Misschien is het wel een goed idee om van je organisatie (voor één avond) een café te maken? Laat de drankjes maar komen, zet de nootjes al maar klaar en reserveer alvast de juiste caféspelen. Schol!

Denk je toch dat je team een ander soort activiteit nodig heeft? Dan vind je die zeker en vast tussen al onze activiteiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *