Zo wordt jouw teambuilding gegarandeerd een succes

Eén ding staat als een paal boven water: een teambuilding organiseren is een must in iedere moderne onderneming. Het teamuitstapje zorgt er namelijk voor dat je teamleden elkaar beter leren kennen en hun sterke punten tonen.

Natuurlijk moet je je teambuilding ook wel goed voorbereiden, als je wil dat die slaagt. Daarom neem je best deze 3 tips in acht:

1. Zorg voor een goede voorbereiding
Begin op tijd aan de organisatie van je teambuilding. Kies een gemakkelijke datum, en begin een drietal maand voor je bedrijfsuitstap offertes op te vragen. Zo ben je zeker dat je activiteit nog beschikbaar is. En als je er echt een hele dag op uit trekt, zorg dan voor een planning die niet te strak is. Wedden dat je team anders zal beginnen stressen?teambuilding2. Hou je bedrijfsimago in het achterhoofd
Een teambuilding die bijblijft is er één die matcht met het DNA van je bedrijf en medewerkers. Als je zelf een sportief bureau bent, organiseer je maar beter geen VR-namiddag. Terwijl dat voor een modern digitaal bureau net wél the way to go kan zijn. Zorg voor een teambuilding die iedereen leuk vindt en waarover nog lang gesproken zal worden.

3. Werk naar één doel
Denk na over het doel van je teambuilding. Je kan er gerust een dag op uittrekken, maar zonder een doel voor ogen zal je geen groot effect hebben. Denk dus na over de doelstellingen die je teambuilding heeft, zoals
– Elkaar beter leren kennen
– De samenwerking verbeteren
– De onderlinge sfeer naar een hoger niveau brengen
– Efficiënter werken
Pas wanneer je dat doel voor ogen hebt, zal het gemakkelijker zijn om een activiteit te kiezen. Tegelijkertijd zal die activiteit ook meer zijn vruchten afwerpen dan een gewoon snel gekozen idee.

Klaar voor je volgende teambuilding? Begin dan nu te zoeken naar de geschikte activiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *