Organiseer een teambuilding met een beperkt budget

De crisis heeft in heel wat bedrijven flink huisgehouden, en duidelijk laten voelen dat iedere euro telt. Waar vroeger in heel wat ondernemingen een onbeperkt teambuildingbudget van tel was, is het budget vandaag heel wat kleiner. Maar… wist je dat je met een beetje creativiteit van een low-cost teambuilding een groot succes kan maken?

Vraag input van het ganse team

Wees gewoon eerlijk over je kleinere teambuildingbudgetten, en betrek je collega’s bij de organisatie van je bedrijfsuitstap. Wanneer je van iedereen input wil, kan je een kleine enquête opmaken of rondhoren welke teambuilding zij willen doen. Of ben je eerder op zoek naar creatieve (goedkopere) ideeën teambuildings? Organiseer dan een brainstorm met enkele teamleden!

teambuilding-budget

Bespaar op locaties

Heel wat bedrijven trekken erop uit voor een teambuilding. Vaak gebeurt die op de activiteit zelf, maar in heel wat gevallen wordt er een aparte locatie gehuurd. Die kost weegt vaak heel zwaar door, en is in heel wat gevallen ook een nutteloze kost.

Denk dus goed na vooraleer je een extra ruimte huurt. Want misschien is het voor jouw medewerkers net leuk om hun eigen werkomgeving op een nieuwe manier te ontdekken?

teambuilding

Laat de teambuilding bijdragen aan de strategie

Wil jij meer uit je teambuilding halen, zelfs met een beperkt budget? Dan is het een idee om de teambuilding te koppelen aan de bedrijfsstrategie. Wanneer je wil dat je teamleden inventiever uit de hoek komen, kan je hen vrij goedkoop laten opsluiten in een escape game, bijvoorbeeld.

Is er iemand die jouw budgetten goedkeurt? Dan krijg je misschien wel extra budget, wanneer je jouw uitstap koppelt aan de strategie van je bedrijf.

Doe maar gewoon

We hebben het al eerder verteld: het is echt niet nodig om uit een vliegtuig te springen met het ganse team. Soms kan een “simpele” teambuilding een veel grotere impact hebben dan een grootse bedrijfsuitstap.

Je zal trouwens merken dat een simpele teambuilding een pak toegankelijker zal zijn voor jou en je teamleden.

creatieve-teambuilding

Of gewoon een etentje?

In sommige gevallen kan een etentje volstaan om het team te versterken. Hoewel… in veel gevallen zal dit resulteren in een aantal kleinere groepen mensen die de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf bespreken. Om het team te versterken is dit natuurlijk nooit voldoende. Een etentje kun je meestal achter de hand houden als een extra uitstapje tijdens speciale tijden.

Ben je nog op zoek naar tips om van je teambuilding een succes te maken? Dan kan je hier onze gratis checklist downloaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *