Ga je teambuilden? Zorg dan dat je deze beginnersfouten vermijdt

Trek je er binnenkort op uit met je team? Zorg dan dat je niet in de val van de meest gemaakte beginnersfouten bij teambuildings trapt!

Iedereen die ooit een teambuilding organiseerde, kan erover meespreken: Er komen heel wat verschillende factoren bij de organisatie kijken. Daardoor is de kans groot dat er iets fout loopt, en de volledige teambuilding in het water valt. Gelukkig kan jij je daar op voorhand al op voorbereiden. Wij maakten een lijstje met de 5 meest gemaakte beginnersfouten bij de organisatie van een teambuilding. Zo zorg jij ervoor dat je je niet laat vangen!

1. Hoe goedkoper, hoe beter

De inschatting van het teambuildingbudget staat met stip op nummer één in deze lijst van beginnersfouten. Wanneer we kijken naar de belangrijkste redenen waarom teambuildings niet doorgaan of falen, is dat omdat er te veem bespaard wordt op het budget. Bekijk een teambuilding als een investering in een sterker team, enkel op die manier zal je hier het maximale uit kunnen halen.

2. Een last minute-teambuilding

Als je gaat teambuilden, moet je met heel wat dingen rekening houden. Zo is er de teambuildingorganisatie zelf, maar tegelijkertijd moet je ook met de timing van je bedrijf en je collega’s rekening houden. Zorg dus dat je op tijd begint te plannen aan je teambuilding, enkel op die manier zal niks in het honderd lopen.

3. Rush, rush, rush

Een dagje teambuilden moet een dagje ontspannen zijn. Wanneer je er samen met je team op uit trekt, wil je liefst alle mogelijke stress vergeten. Zorg er dus voor dat jij en je collega’s niet moeten rushen, en maak een realistische tijdsinschatting.

teambuilding beginnersfouten

Een tip? Een pauze duurt ongeveer een uur, de gemiddelde activiteit neemt tussen de twee en vier uur in beslag. En als je nog beter wil inschatten, dan vraag je gewoon aan de organisatie zelf hoe lang de teambuilding zal duren!

4. Onvoorbereide collega’s

Hoewel jij de teambuillding organiseert, is het ook belangrijk dat je collega’s voldoende ingelicht zijn. Er is niks mis mee om een teambuilding als verrassing te organiseren, maar zorg ervoor dat de sfeer niet vanaf ogenblik één in het water valt. Ga je sporten? Laat je collega’s weten dat ze zullen zweten. Gaan jullie met z’n allen een eindje stappen? Je collega’s zullen je dankbaar zijn als ze weten dat ze stapschoenen moeten meebrengen.

5. Steek de teambuilding de doofpot in

Een teambuilding is een event dat niet vergeten mag worden. Zorg er dus voor dat je genoeg foto’s neemt, haal af en toe verhalen op aan de teambuilding, … Zo hou je de herinnering aan je teambuilding levend en vergeet niemand het effect ervan!

Gedaan met beginnersfouten?

Wil je je heel goed voorbereiden op de organisatie van je volgende teambuilding? Wij creëerden een gratis checklist voor je teambuilding. Download hem nu, en zorg dat je volgende teambuilding een succes wordt!

2 reacties

  1. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious
    about your situation; we have created some nice procedures and
    we are looking to trade solutions with others, please shoot me an email if interested.

  2. Now I am going away to do my breakfast, afterward having
    my breakfast coming over again to read additional news.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *