Dit zijn de 5 belangrijkste redenen om een teambuilding te organiseren

Heel wat bedrijven gaan op teambuilding. Maar doen ze dat om iets te vieren, of net het tegenovergestelde? Wij zochten het uit!

Er zijn heel wat redenen om een teambuilding te organiseren. En laten we eerlijk zijn: er is geen enkele reden die niet correct is. Sterker zelfs: in tijden waar “Work hard, play hard” centraal staat, is het belangrijk om er even met je teamleden op uit te trekken. Maar… waarom zou je nu eigenlijk gaan teambuilden?

10 000 Verschillende redenen voor een teambuilding

Als we gaan kijken naar de redenen waarom een bedrijf een teambuilding organiseert, dan zijn dat er… heel veel. Het ene bedrijf trekt erop uit omdat ze het graag doen, een ander bedrijf omdat hun concurrenten het ook doen. En dan zijn er nog andere bedrijven die op teambuilding gaan omdat het een traditie geworden is. Wij gingen op zoek naar de meest waardevolle en belangrijke redenen om er samen met je teamleden op uit te trekken.

1. Je leert elkaar beter kennen

Of beter gezegd: je leert elkaar op een andere manier kennen. Doordat je samen met je collega’s in niet-alledaagse situaties wordt geduwd, heb je de kans om andere kwaliteiten te tonen. Kwaliteiten die je misschien zelf nog niet kende, maar zeker en vast kwaliteiten die je collega’s nog niet kennen!

2. Drempels worden verlaagd

Als jullie er met z’n allen op uit gaan, geldt er maar één regel: niemand is de baas. Tijdens jouw activiteit worden rollen en functietitels volledig vergeten. Zo zullen mensen meer durven zeggen én tonen dan normaal het geval is, waardoor drempels verlaagd worden. En dat heeft ook een positief effect na de teambuilding!

3. De betrokkenheid wordt groter

Doordat niemand hoger of lager staat dan een ander teamlid, is de betrokkenheid een pak groter. Iedereen heeft namelijk dezelfde rol, niemand heeft voor- of nadelen. Op die manier kan je minder betrokken collega’s in de verf zetten, wat ervoor zal zorgen dat ze zich héél gewaardeerd voelen!

teambuilding redenen

4. Het versterkt de teamsfeer

Wanneer jouw teamleden met z’n allen achter één gemeenschappelijk doel staan, is de kans een stuk groter dat ze hier ook daadwerkelijk met z’n allen voor zullen gaan. Ze zullen dus moeten samenwerken om het doel te bereiken, wat de onderlinge sfeer naar een veel hoger niveau zal brengen.

5. Je gaat buiten je comfort zone

Eindelijk zijn jullie eens weg tussen die vier muren van jullie kantoor. Tegelijkertijd worden jullie in allerlei vreemde situaties gedropt, en zullen jullie verder moeten denken dan het alledaagse werk. Tijdens een teambuilding is de kans groot dat iedereen uit zijn of haar comfort zone geduwd wordt, wat een echte boost is voor het zelfvertrouwen!

Kloppen al deze redenen voor jouw onderneming? Dan is een teambuilding voor jouw team niet langer een kost, maar een investering. Eén die je met veel plezier zal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *