Ai, een ongeval tijdens de teambuilding. Wat nu?

Het is de grootste nachtmerrie van een team dat op teambuilding trekt: een ongeval tijdens de activiteit. Jammer genoeg gebeuren er maar al te vaak (kleine) ongevallen tijdens een teambuilding.

Bij sommige teambuildingactiviteiten is de kans op een ongeval vrij klein, bij andere teambuildings durven al eens een slachtoffer te eisen. Meestal zijn dit kleine ongelukjes, maar heel af en toe vindt er ook een groter ongeluk plaats. En… wat doe je in zo’n geval?

Help, een ongeval tijdens de teambuilding

Wanneer er een slachtoffer op jouw teambuildingactiviteit valt, zal er maar al te snel de vraag oprijzen wie eigenlijk verantwoordelijk is voor het ongeval. Moet de werkgever opdraaien voor de schuld? Of is dit eerder aan het teamlid in kwestie?

ongeval-teambuilding

Wij gingen op zoek naar het antwoord op die vraag, maar konden geen rechtlijnig antwoord vinden. De aansprakelijkheid hangt namelijk grotendeels af van de situatie waarin je je bevindt.

De schuld van de werkgever?

Zo is er enerzijds de “verplichting” tot de teambuilding. Wanneer je werkgever je onder druk zet om mee te gaan, is de kans dat hij aansprakelijk is al een pak groter. ¬†Anderzijds geldt de regel van “goed werkgeverschap” ook bij tot de aansprakelijkheid. Hoe gevaarlijker de uitstap, hoe groter de kans dat je werkgever aansprakelijk gesteld zal worden.

Opletten, dus!

Je merkt het al: in de meeste gevallen is jouw werkgever aansprakelijk voor een ongeval tijdens de teambuilding. Toch is de wet hiervoor vrij onduidelijk, en vertel je jouw verhaal nog eens tegen een verzekeringsexpert. Die zal jouw situatie beter kunnen inschatten.

En als je absoluut een ongeval tijdens de teambuilding wil vermijden, kies je best voor een minder gevaarlijke teambuilding. De kans dat je daar een gewond teamlid krijgt, is al een pak kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *