Ga je teambuilden? Laat de Robin uit “De Mol” in je los!

Iedereen die dit jaar naar 'De Mol' heeft gekeken, kon er haast niet naast kijken: deelnemer Robin zette zichzelf meermaals in de spotlights.

You love him or you hate him”, werd vaak over deze fanatieke laborant gezegd. Maar wanneer we het over teambuildings hebben, zou Robin (bijna) dé ideale medespeler zijn. Sterker zelfs: een teambuilding is hét ideale moment om de Robin in jou naar buiten te laten komen, en er volledig voor te gaan. Wij sommen even voor je op hoe jij je “inner-Robin” het beste kan inzetten tijdens een teamactiviteit.

Durf dingen te ondernemen

Zolang je niet écht de baas bent, is het best oké om de kapitein van de groep te worden. Als jij denkt dat je je collega’s kan leiden naar de juiste oplossing, is het zelfs aangeraden om het voortouw te nemen en de groep te sturen. Tenminste, zolang er geen haantjesgedrag ontstaat!

Ga op zoek naar je eigen grenzen

Een teambuilding is het ideale moment om een andere versie van jezelf te tonen. Hou je dus zeker en vast niet in voor je collega’s, maar durf écht tot het uiterste te gaan. Pas wanneer je jezelf echt smijt (zoals Robin van de stoel) en je grenzen verlegt, zal de teambuilding 100% geslaagd zijn.

Duw anderen ook uit hun comfort zone

We weten allemaal dat de “magic” gebeurt buiten de comfort zone. Probeer dus constant anderen naar een hoger niveau te brengen, en moedig hen ook aan. Want ook al sta je vanop de zijlijn toe te kijken, toch kan je een sterke steun zijn voor je collega’s!

Gooi er altijd alles uit

Een teambuilding draait rond transparantie. Als je tijdens de teambuilding niet opkomt voor je mening, zal je hiermee blijven zitten. (Wat natuurlijk resulteert in een niet zo succesvolle teambuilding.) Zeg dus altijd wat er op je lever ligt, en gooi je bedenkingen in de groep.

Maar… weet ook wanneer je te ver gaat

En da’s het puntje dat we van Robin misschien ook iets té weinig gezien hebben. De kandidaat durfde af en toe nogal eens over de schreef te gaan, wat gepaard ging met iets te emotionele reacties op medekandidaten. Zorg dus dat je alles zegt, maar dat je niemand kwetst of tegen de schenen stampt.

(Alle beelden die werden gebruikt zijn eigendom van vier.be)

3 reacties

 1. What’s up, I desire to subscribe for this weblog to take newest updates, so where can i do it
  please assist.

 2. I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things,
  The website style is ideal, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 3. Hi there colleagues, its great post on the topic of teachingand completely explained, keep it up
  all the time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *