De escape room is immens populair, en dit is waarom!

De afgelopen jaren rezen ze als paddestoelen uit de grond: escape rooms. Wij zochten uit waarom deze de escape room in teambuildingland op korte tijd zo populair werd.

Ga je binnenkort op uitstap met het volledige team? Dan is de kans reëel dat jullie met z’n allen naar een escape room trekken. De populariteit van deze teamactiviteit is namelijk de afgelopen jaren fors gestegen, net als het aantal escape rooms in België.

Wat is een escape room?

Een escape room kan je het best vergelijken met een puzzel waar je middenin staat. De kamer waarin jij en je team je laat opsluiten, valt enkel open te breken wanneer jullie alle puzzels oplossen. Vergelijk het met een speleobox waaruit je moet ontsnappen door middel van doordachte handelingen en slimme inzichten.

En waarom is het zo populair?

Deze activiteit kende de afgelopen jaren een forse groei. Sterker zelfs: ongeveer 1 op de 8 teambuildings die vandaag plaats vindt, is een escape game. Dat is heel erg logisch, want escape games bieden heel wat mogelijkheden.

Escapen kan het ganse jaar door

Warm, koud, regen, wind, zon, … Het weer in ons land is vrij onvoorspelbaar. Maar welke weersomstandigheid het ook is, een escape room (die zich meestal binnen bevindt) blijft open. Het is dus een teambuilding die het volledige jaar door geboekt kan worden.

Escape rooms in alle vormen en maten

Aangezien er heel wat escape rooms zijn, zijn er ook heel wat verschillende concepten. Sommige mensen ontsnappen uit een gevangenis, anderen worden terug gekatapulteerd naar de Middeleeuwen, en in andere escape games waan je je in verlaten steden, cafés, de maffia, … Kortom: er is altijd een escape game die bij jou een je team past.

escape room

Je bent eens iemand anders

Heb jij je altijd als een echte Sherlock Holmes willen gedragen? Wanneer je een escape game binnenstapt, word je meteen ook in een niet-alledaagse situatie gegooid. Je hebt dus even de kans om in de huid van iemand anders te kruipen, en na te denken over abnormale dingen.

Teamwork tot en met

In 99% van de escape rooms is het van groot belang om samen te werken. Wanneer je niet samenwerkt en er alleen voor gaat, is de kans dat je het zal halen onbestaande. Kortom: je bouwt écht aan je team met een escape room.

Begint het al te kriebelen om binnenkort eens te ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Ontdek de escape rooms op ons platform!

1 reactie

 1. With havin so much written content do you ever run into
  any issues of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of
  unique content I’ve either authored myself or outsourced
  but it seems a lot of it is popping it up all
  over the internet without my permission. Do you know any methods to help reduce
  content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *